PROGRAM

Obrazac za prijavu na XIX Bugojansko proljece

OBAVIJEST ZA 14 LIKOVNO BIJENALE

OBRAZAC ZA PRIJAVU NA 14 LIKOVNO BIJENALE

PRICA AUTORA SAFETA BERBICA DOBITNIKA NAGRADE "III BUGOJANSKA VAZA" - KACUSA


plakatFerdaSmall
44. TEATARSKI FESTIVAL BiH FEDRA
Bugojno


22 lutke plakat
22. susreti pozorišta/kazališta lutaka BiH


LutkarskoBijenale15
VIII BUGOJANSKO LUTKARSKO BIJENALE


bijenaleSmall
12. Bugojansko likovno bijenale


Video arhiva-Youtube

INFORMATIVNO TURISTICKI PORTAL
DAH VRBASA


SEMATSKI PRIKAZ VELIKE SCENE POZORISNE DVORANE


JEDINSTVENI CJENOVNIK USLUGA

BUGOJNOSPORT SPORTSKE NOVOSTI


IZVJESTAJ O POSLOVANJU JU KSC BUGOJNO U 2013.


IZVJESTAJ O RADU KSC-a ZA 2011

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>


SEDAM PREDSTAVA U ZVANICNOM PROGRAMU 42. TEATARSKOG FESTIVALA BIH FEDRA
plakatFedra_14.jpg
2. juni 2014.
Selektorica ovogodisnjeg 42. Teatarskog festivala BiH Fedra u Bugojnu je Lejla Kaickija, profesionalna redateljka iz Sarajeva, koja je od 21 pozorisne predstave, koliko je prijavljeno na festiza ucesce na festivalu, odabrala 7 predstava za zvanicni program.
- Publika ce imati priliku u ovogodisnjem Fedrinom festivalu u Bugojnu pogledati predstave: bugojanskog Teatra "Fedra" - "Ja ili neko drugi", Pozorista "Prijedor" - "Draga Jelena Sergejeva", zatim predstavu "Metamorfoza ljubavi" koju ce izvesti "Kulturna scena male stvari" iz Trebinja, "Studentskog pozorista Banja Luka" - "12 zvjezdica", "Rezim", pozorista "Konferno Visoko", dok ce katolicki skolski centar "Sv. Franjo" i opca Gimnazija iz Tuzle izvesti predstavu "Antigona", a Teatar "Total" iz Visokog- "Cekajuci Godoa".
- Kao i ranijih i ove godine Teatarski festival u Bugojnu ce ponuditi i druge zanimljive sadrzaje, a u yiriju su Nedzad Begovic, reziser iz Sarajeva, Maja Zeco, glumica iz Mostara i Zoran Perisic glumac i reziser iz Banja Luke. 42. Teatarski festival BiH Fedra Bugojno trajat ce od 14. do 21. juna ove godine.

"TO SMO MI" LEPTIR Bugojno
Leptir_BP_14.gif
14. maj 2014.
Udruzenje roditelja, gradana i prijatelja za pomoc djeci i omladini sa posebnim potrebama u okviru Bugojansko proljeca u Maloj sali KSC Bugojno priredilo je kolazni program za djecu sa posebnom potrebama. Publika je uzivala u plesu, ritmickoj igri, igrokazu, pjesmi i skecevima. Leptir Bugojno izlozio je radove Proljeca u raznim tehnikama slikanja prstima, otiscima dlanova, spuzvama, slamkama i pecatima.
- Ucesnici programa bili su clanovi Leptira Bugojno i to: Mirnes Karasin, Asmir Duvnjak, Ajla Gvozden, Emina Velagic, Ajdin Vugdalic, Sefer Halilovic, Dino Purisevic, Medina Bakovic, Azra Petrovic, Melika Custo, Matej Antunovic, Ozren Bozic, Ermin Sljivo. Clanovi Vokalnog ansambla Bugojno: Aida Alibegovic, Emira Sehic. Ucenici Muzicke skole: Dzenita Topcic, Marko Tustonja, Emina Duradbegovic. Clanovi Djecije scene Teatra Fedra: Horozovic Azra, Amina Ortas, Dzana Kurbegovic, Lamija Fuka, Aldijana Smajic i Rustempasic Sara.

OSNOVNA SKOLA GRACANICA
Gracanica_BP_14.gif
13. maj 2014.
Osnovna skola Gracanica Bugojno predstavila se svojim programom kroz igru, ples, muzicki nastup, igrokaze, viceve i recitacije koje su uljepsale vece.

TRECA OSNOVNA SKOLA BUGOJNO
3 osnovna_BP_14.gif
12. maj 2014.
U Pozorisnoj dvorani KSC-a Bugojno vrlo zanimljivim programom Treca osnovna skola Bugojno obiljezila je svoj nastup na Bugojanskom proljecu. Uz mastovite pjesme, hor, ritmiku, recitacije, folklor,igrokaze i plesove u izvedbi mladih skolaraca. Vrijedni moderatori programa bili su ucenici Zana Dzanan i Edin Manjusak.
-

Premijera Teen vanzemeljac
Vanzemaljci_BP_14.gif
11. maj 2014.
-Ovo je recenica iz predstave "TEEN VANZEMALJAC" koju su sinoc imali priliku da vide gledaoci u sklopu programa Bugojansko proljece. Izvodili su je najmladji oni malo stariji, teenegeri, koji su u Teatru Fedra Bugojno kroz art radionice pripremali ovu predstavu.
- Voditeljica ove grupe u Teatru Fedra Bugojno,nastavnica Vernesa Manov, imala je za cilj da na daske koje zivot znace,vrlo realisticno i nalik zivotu danasnjih teenegera postavi predstavu koja ce ukazati da i period zivotu jako puno znaci, i na to da su cesto nerazumijevani od strane odraslih,nalik na bica koja imaju svoj svemir bezbriznosti, bas kao i Mali Princ, svoje planete i vrijednosti koje njeguju u zelji da im se ostvare snovi i postanu ljudi buducnosti.
- Posto je tema ovogodisnje art radionice bila transformacija likova, te scenski pokret,pokusaj da se i teatar sjena i komedije provuce kroz djeciju predstavu je po reakciji publike bio vrlo uspjesan. Teen godine su najosjetljiviji period ljudskoga odrastanja kada se djetinjstvo pretvara u mladost.
- Snalazenje mladih u tim godinama dovodi do niza komicnih, lijepih, poucnih i pomalo napetih trenutaka iz kojih za djecu tog perioda treba da se izrode najbolje misli,pouke iz zivota, skole, prijateljstva, simpatija i naravno, sve to stvara mozaik prepun predivnih, humanih situacija koje je cetrdeset glumica i glumaca uspjelo docarati na sceni.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>

REKLAME / SPONZORI

bihT

macolalogo

mgm

saOs

bbgard

Općina Bugojno BUGOJNOSPORT-SPORTSKI SAVEZ Teatar FEDRA Bugojno Moje Bugojno Bugojno.org Stonoteniski klub Bugojno Karate klub Bugojno Centar za Dramski Odgoj BiH Bug.ba