PROGRAM

Obrazac za prijavu na XIX Bugojansko proljece

OBAVIJEST ZA 14 LIKOVNO BIJENALE

OBRAZAC ZA PRIJAVU NA 14 LIKOVNO BIJENALE

PRICA AUTORA SAFETA BERBICA DOBITNIKA NAGRADE "III BUGOJANSKA VAZA" - KACUSA


plakatFerdaSmall
44. TEATARSKI FESTIVAL BiH FEDRA
Bugojno


22 lutke plakat
22. susreti pozorišta/kazališta lutaka BiH


LutkarskoBijenale15
VIII BUGOJANSKO LUTKARSKO BIJENALE


bijenaleSmall
12. Bugojansko likovno bijenale


Video arhiva-Youtube

INFORMATIVNO TURISTICKI PORTAL
DAH VRBASA


SEMATSKI PRIKAZ VELIKE SCENE POZORISNE DVORANE


JEDINSTVENI CJENOVNIK USLUGA

BUGOJNOSPORT SPORTSKE NOVOSTI


IZVJESTAJ O POSLOVANJU JU KSC BUGOJNO U 2013.


IZVJESTAJ O RADU KSC-a ZA 2011

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>


Gimnazija Bugojno priredila "Noc bez dana"
Gimnazija_BP_14.gif
6. maj 2014.
U Maloj sali KSC Bugojno u sklopu Bugojanskog proljeca, Gimnazija Bugojno izvela je predstavu monodramu "Noc bez dana".
-Ova predstava je nase zajednicko djelo, cilj je potaknuti ucenike dase inace angaziraju u dramskoj sekciji rekla je profesorica koja je dodala kako se nada da ce u buducnosti s dramskom sekcijom ostvariti vece ambicije, te se prijaviti na neki od festivala teatara mladih.

NVO Sunce Bugojno
Sunce_BP_14.gif
5. maj 2014.
U punoj Pozorisnoj dvorani KSC-a Bugojno na programu Bugojanskog proljeca NVO Sunce izvelo je program "Carolija proljeca" pod voditeljstvom Elmedine Sabic.
Djeca Sunca na krilima maste, kroz igrokaz, recitacije, folklor, ples, pokazala su caroliju proljeca na Bugojanskom proljecu.

glazbena vecer HKD Napredak Bugojno
HKD_BP_14.gif
4. maj 2014.
U okviru Bugojanskog proljeca u organizaciji Hrvatskog kulturnog drustva Napredak podruznica Bugojno odrzana je glazbena vecer koju su priredili clanovi HKD Napredka. Voditeljice su bile Ivona i Danijela. Pri HKD Napredku podruznice Bugojno trenutno djeluju Tamburaski sastav Zlatne zice i Folklorni ansambl Napredak i Malaglazbena radionica.

"TO SAM JA" Vesko Ramadani
Vesko_14.gif
30. april 2014.
U okviru Bugojanskog proljeca u Likovnoj galeriji KSC Bugojno otvorena je treca samostalna izlozba "To sam ja" autora Vesko Ramadani. Uvodne rijeci na izlozbi rekao je Suad Velagic-Suki i otvorio izlozbu. Vesko Ramadani rodjen je 15.12.1973. godine u Bugojnu. Osnovnu i srednju skolu zavrsio je u Bugojnu. Zadnjih dvanaest godina aktivno se bavi kreativnim radom. Radovi Veska Ramadanija prikazani su kroz slikanje, klesanje, tetovaze...Materijal pronalazi na deponijama, svojim talentom i umijecem daje smisao.
Jako mi je drago da ste dosli u velikom broju, zahvaljujem se mojoj kcerkici Dunji, koja sada spava kod kuce, koja mi je ucinila veliku radost u zivotu, moja supruga takodjer. Sto se tice radova, ponekad pokusavam proizvesti nakit od kamena koji pronadjem u okolnim rijekama. Fonane, kamenjari i vrtovi mi, takodjer, nisu strani. Ponekad proizvedem neke namjenske stvari od metala kako za sebe tako i za moje prijatelje. Dodao bih jos da sam imao dvije samostalne izlozbe u Becu, samim tim ovo je moja treca samostalna izlozba i "TO SAM JA" rekao je umjetnik Vesko Ramadani.

U Bugojnu uspjesno odrzana informativna kampanja "EU pred tvojim vratima"
TalentShow_14.gif
19. april 2014.
Informativna kampanja "EU pred tvojim vratima", ciji je cilj jacanje svijesti o mogucnostima i izazovima pristupanja EU, te isticanje vrijednosti koje dijele Bosna i Hercegovina i EU odrzana je u Bugojnu u odlicnoj organizaciji, dajuci mogucnost gradjanima i mladima da vise saznaju o Evropskoj uniji.
U pozorisnoj dvorani Kulturno-sportskog centra Bugojno u poslijepodnevnim satima, prisutne su docekali zabavljaci body painting i zabavljac sa pravljenjem balona, voditelj Rajnat Majstorovic otvorio je program "EU pred tvojim vratima" i pozivao nacelnika opcine Bugojno Hasana Ajkunica i predstavnika EU Lejlu Ramic koji su se obratili prisutnima, pozelili dobrodoslicu ucesnicima programa na temu EU. Predstavljen je i ziri programa: predstavnik Delegacije Evropske unije u BiH Tarik Duratbegovic, profesorica Senada Milanovic i Edin Batoo Catic, koordinator projekta "EU pred tvojim vratima za Bugojno" i producent festivala u Bugojnu.
Hasan Ajkunic je jedini nacelnik do sada koji je svim srcem, sa takmicarima ali i tijelom oslikao logotipe EU.
Teznja sviju nas u drzavi Bosni i Hercegovini je da mi budemo clanica EU. Ovom prilikom zahvaljujemo se uredu na celu sa Lejlom, sto je prepoznala grad Bugojno. Vjerujte da sam ponosan kao nacelnik na sve ovo sto se prica jucer i danas o nasoj djeci i o vama u Bugojnu. Mislim da ste bolji od nas, nastavite na tom putu, vjerujem da cete uci skupa ako Bog da sa ovim starijim politicarima u EU sto je nasa jedina tesnja, je Hasan Ajkunic.
Program ce se sastojao od kviza i takmicenja talenata. Takmicenje u kvizu sastojalo se od pet timova koji su cinili Amir Kmetas i Harun Mesan, Samila Halilovic i Admir Hajdarevic, Omer Aletic i Adin Sijamija, Azra Abzovic i Nedim Ramic, Elvir Hajdarevic i Amila Redzic.
Program ce se sastojao od kviza i takmicenja talenata. Takmicenje u kvizu sastojalo se od pet timova koji su cinili Amir Kmetas i Harun Mesan, Samila Halilovic i Admir Hajdarevic, Omer Aletic i Adin Sijamija, Azra Abzovic i Nedim Ramic, Elvir Hajdarevic i Amila Redzic.
Prisutne je zabavljao bend "Urban Sevdah".
Mladi iz Teatar mladih Mostar izveli su zanimljivu Pozorisnu predstavu "Grana Masline".
Nastupe u talent dijelu takmicenja imali su: Merjem Karadza, grupa Sum KrokodicKru, Nedim Karadza, Muhamed Duhandzic, Emelin Jusufbasic, Lejla Mlivo, Sejla Hujdur, Trio gitara - Lamija Terzic, Adi Karadza i Iris Imamagic, Zenit Jelec, Adin Kurbegovic, Aida Sahinbegovic, Emina Duratbegovic, Lejla Hadziabdic, Lejla Beganovic i Benjamin Redzic.
-Trece mjesto u kvizu pripalo je Omeru Aleticu i Adinu Sijamiji.
-Drugo mjesto u kvizu pripalo je Samili Halilovic i Admiru Hajdarevicu.
-Pobjednici kviza bili su: Amir Kmetas i Harun Mesan.
Najbolji u talent show bili su:
-trece mjesto Nedim Karadza.
-drugo mjesto Sejla Hujdur.
-prvo mjesto Benjamin Redzic.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>

REKLAME / SPONZORI

bihT

macolalogo

mgm

saOs

bbgard

Općina Bugojno BUGOJNOSPORT-SPORTSKI SAVEZ Teatar FEDRA Bugojno Moje Bugojno Bugojno.org Stonoteniski klub Bugojno Karate klub Bugojno Centar za Dramski Odgoj BiH Bug.ba