PROGRAM

Obrazac za prijavu na XIX Bugojansko proljece

OBAVIJEST ZA 14 LIKOVNO BIJENALE

OBRAZAC ZA PRIJAVU NA 14 LIKOVNO BIJENALE

PRICA AUTORA SAFETA BERBICA DOBITNIKA NAGRADE "III BUGOJANSKA VAZA" - KACUSA


plakatFerdaSmall
44. TEATARSKI FESTIVAL BiH FEDRA
Bugojno


22 lutke plakat
22. susreti pozorišta/kazališta lutaka BiH


LutkarskoBijenale15
VIII BUGOJANSKO LUTKARSKO BIJENALE


bijenaleSmall
12. Bugojansko likovno bijenale


Video arhiva-Youtube

INFORMATIVNO TURISTICKI PORTAL
DAH VRBASA


SEMATSKI PRIKAZ VELIKE SCENE POZORISNE DVORANE


JEDINSTVENI CJENOVNIK USLUGA

BUGOJNOSPORT SPORTSKE NOVOSTI


IZVJESTAJ O POSLOVANJU JU KSC BUGOJNO U 2013.


IZVJESTAJ O RADU KSC-a ZA 2011

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>


PROGLASENA NAJBOLJA KRATKA PRICA
09book.jpg
26. novembar 2012.
Troclani ziri u sastavu Nedzad Milanovic prof. ,Vahid Durakovic prof. i Edin Topcic prof. odabrali su tri najbolje kratke price od dvadeset pristiglih na ovogodisnji Nagradni konkurs Gradske biblioteke Bugojno u povodu 25. novembra Dana drzavnosti BiH.
Ovogodisnje nagrade pripale su autorima prica:
1. mjesto Prazna i umorna pod sifrom "Kalina",
2. mjesto Hladna staza pod sifrom "Cipela"
3. mjesto Jesenja melanholija pod sifrom "Kaktus"
Proglasenje je upriliceno na knjizevnoj veceri 23. novembra 2012. u Maloj sali KSC-a uz prisustvo oko osamdeset ljubitelja pisane rijeci.

Hana Hadziabdic pobjednica manifestacije "Djeca pjevaju hitove"
12_DPH
još slika
10. oktobar 2012.
Tradicionalna manifestacija "Djeca pjevaju hitove" sinoc je zavrsena finalnom veceri pobjedom Hane Hadziabdic. U sportskoj dvorani KSC-a, pred oko 800 gledatelja natjecalo se 21 malisana cije je pjevacke izvedbe ocjenjivao strucni ziri u sastavu Elvedin Seferovic, Sanel Ugarak, Eneida Alibegovic, Nedim Karadza i Sasa Zivanov. Drugo mjesto osvojio je Edi Hadziahmetovic, a trece Ilma Hataric. Nagradu publike osvojio je Eldar Secic, a najsimpaticniji nastup imala je Emina Duratbegovic. Kao gosti veceri nastupali su Nedim Karadza, Nedim Hadziahmetovic i Sejla Hujdur, te specijalni gost Slaven Juric. Manifestaciju je vodio glumac teatra Fedra Jusuf Hozic-CACI, a prateci vokal bila je Sejla Hujdur.

20. susreti pozorišta/kazališta lutaka BiH
plakatlutke2012Big
17. septembar 2012.
Otvorenje 20. susreta pozorista/kazalista lutaka u Bugojnu ispraceno je veceras ovacijama i odusevljenjem svih prisutnih u bugojanskoj Lutkarskoj republici. Nakon izlozbe lutaka "Hinamatsuri" koja je ostvarena u saradnji sa Ambasadom Japana u BiH, bugojanski malisani, kao i svi prijatelji Susreta mogli su uzivati u izvedbi glumaca Pozorista lutaka Mostar koji su se predstavili sa komadom "Suma na kraju svijeta". Ovogodisnje osvjezenje Susreta jeste i izlozba akademskog kipara Antonia Dzolana, koja je otvorena u vecernjim satima, nakon cega je uslijedilo i zvanicno otvorenje Festivala na gradskom trgu ulicnim performansom Omladinskog ulicnog teatra Prijedor pod vodstvom Biljane Andelic.

ODRZANO OBILJEZAVANJE 20. GODISNJICE 1. BUGOJANSKE BRIGADE
12_DanBrigade
još slika
8. septembar 2012.
U organizaciji Udruzenja za zastitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu SBK Opcinski odbor Bugojno odrzano obiljezavanje 20. godisnjice 1. Bugojanske brigade iz koje su vecim dijelom proistekle 307. mtbr, 307 bbr i 370 bbr. Manifestacija je zapocela na Sehidskom mezarju Bugojno gdje je odrzano polaganje cvijeca mnogobrojnih delegacija, a zatim su clanovi porodica sehida zasadili 349 sadnica koje simbolicno predstavljaju broj poginulih pripadnika Armije RBiH i Ministarstva unutrasnjih poslova Bugojno tokom cetiri godine trajanja rata u nasoj zemlji. Program obiljezavanja 20. godisnjice 1. Bugojanske brigade nastavljen je platou KSC-a gdje je odrzano postrojavanje za pocast ratnoj zastavi, a postrojavanje su izvrsili prvi komandant brigade Tahir Granic i prvi nacelnik staba Abdulah Jelec, u odsutnosti komandanta staba Senada Dautovica.
Danas mi je pripala cast da u ime Udruzenja za zastitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu cestitam godisnjicu stvaranja prve Bugojanske brigade . Posebno mi je drago zbog toga sto sam u ratnom periodu cesto bio , a evo i stao sam danas sa svojim saborcima u stroj kao da sam clan i pripadnik ove brigade. Tesko je bilo u ratu, ali je lijepo sto nismo zaboravili i sto vracamo uspomene na nase saborce, rekao je Remzija Siljak predsjednik kantonalne organizacije Udruzenja za zastitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu.
Iznimno mi je drago da sam danas imao priliku biti u ovom ponosnom i velicanstvenom stroju, jer prije dvije decenije nisam bio sa vama kada ste se prvi put postrojavali, ali sam najteze i najslavnije dane ove brigade dijelio sa vama na sto sam ponosan. Veoma su teske, odgovorne i uspjesne borbe iza svih vas. Dvije decenije su za historiju kratak period, ali mislim da dijelimo ponos i dostojanstvo kada se okrenemo i pogledamo te dvije decenije iza nas. Vrijeme koje pred nama namece nove obaveze i nove zahtjeve. Drzava jeste odbranjena ali nije napravljena, jer danas nam treba jedinstvo kao i prije dvije decenije, i najbolja organizacija za vremena koja su pred nama. Buduci da ste pokazali da to znate i mozete, ja se lijepo osjecam i nadam se da ce i decenije koje su pred nama svjedociti o novim pobjedama u znanju i radu novih institucija, i u gradenju drzave u kojoj ima mjesta za sve narode, za Hrvate, Srbe i Bosnjake kao i one koji se ne izjasnjavaju kao nijedan od ova tri naroda, ali Bosnu i Hercegovinu dozivljavaju kao svoj dom, kazao je u svom obracanju Selmo Cikotic.
U kulturnom zabavnom programu prisutnima su su predstavili Amina Filan clanica Tetra Fedra, Gradski folklorni ansambl Bugojno i clanice Volkalnog ansambla Bugojno. Druzenje svih prisutnih nastavljeno je uz vojnicki grah.

OTVORENA IZLOZBA "Foto BiH 2012"
12_FotoBih
još slika
7. septembar 2012.
U organizaciji Foto kluba "FOT" Travnik jucer je svecano otvorena treca izloZba bosanskohercegovacke fotografije "Foto BiH 2012". Nakon obracanja Sanela Ugarka, domacina izloZbe i Mirsada Mujanovica, majstora fotografije i jednog od osnivaca kluba "Fot", izlozbu je otvorenom proglasio nacelnik Bugojna Hasan Ajkunic. Foto klub "Fot" osnovan je 2006. godine u Travniku. Kao rezultat aktivne izlagacke djelatnosti, prema Pravilniku Asocijacije, cetiri fotografa dobila su zvanje trece klase, sedam fotografa druge klase, jedan fotograf prve klase i jedan fotograf je nosilac zvanja Kandidat majstora AUFBIH. Trenutno klub broji tridesetak clanova. Na ovogodisnjem 5. svjetskom klupskom kupu u Parizu ovaj foto klub je sa svojom kolekcijom (20 fotografija) osvojio 69. mjesto sa 260 poena u konkurenciji od 124 svjetska kluba. Ovom je prilikom svoje fotografsko umijece pokazalo oko 50 fotografa na preko 100 fotografija u koloru i monohromu. Ovu izuzetno zanimljivu izlozbu ljubitelji umjetnicke fotografije mogu pogledati u Likovnoj galeriji Kulturno sportskog centra u Bugojnu.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>

REKLAME / SPONZORI

bihT

macolalogo

mgm

saOs

bbgard

Općina Bugojno BUGOJNOSPORT-SPORTSKI SAVEZ Teatar FEDRA Bugojno Moje Bugojno Bugojno.org Stonoteniski klub Bugojno Karate klub Bugojno Centar za Dramski Odgoj BiH Bug.ba