PROGRAM

Obrazac za prijavu na XIX Bugojansko proljece

OBAVIJEST ZA 14 LIKOVNO BIJENALE

OBRAZAC ZA PRIJAVU NA 14 LIKOVNO BIJENALE

PRICA AUTORA SAFETA BERBICA DOBITNIKA NAGRADE "III BUGOJANSKA VAZA" - KACUSA


plakatFerdaSmall
44. TEATARSKI FESTIVAL BiH FEDRA
Bugojno


22 lutke plakat
22. susreti pozorišta/kazališta lutaka BiH


LutkarskoBijenale15
VIII BUGOJANSKO LUTKARSKO BIJENALE


bijenaleSmall
12. Bugojansko likovno bijenale


Video arhiva-Youtube

INFORMATIVNO TURISTICKI PORTAL
DAH VRBASA


SEMATSKI PRIKAZ VELIKE SCENE POZORISNE DVORANE


JEDINSTVENI CJENOVNIK USLUGA

BUGOJNOSPORT SPORTSKE NOVOSTI


IZVJESTAJ O POSLOVANJU JU KSC BUGOJNO U 2013.


IZVJESTAJ O RADU KSC-a ZA 2011

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>


"AY, KARMELA" SARTR SARAJEVO
12_Ay_Karmela
15. juni 2012.
Jedna od najuspjesnijih BH predstava u poslijeratnom periodu, bila je na reportoaru i kod nas u Pozorisnoj dvorani KSC-a Bugojno. U martu na sceni SARTR-a "Ay, Carmela" je imala 200. izvedbu.
Autor: Jose S. Sinisterra, Reziser: Robert Raponja.
Igrali su: Selma Alispahic (Carmela), Dragan Jovicic (Paulino) i Meida Supuk (Gustavet).

NARODNO POZORISTE SARAJEVO "OZALOSCENA PORODICA"
12_OzaloscenaPorodica
još slika
6. juni 2012.
U Pozorisnoj dvorani KSC-a s pocetkom od 20,00 sati clanovi N.P. Sarajevo odigrali su predstavu "Ozaloscena porodica". Predstava je radena prema tekstu Branislava Nusica, a reziju potpisuje Ahmed Imamovic.
Rijec je o predstavi koja prikazuje porodicu koja zeljno iscekuje nasljedstvo koje ne postoji. U zalosti i iscekivanju nasljedstva clanovi porodice iskazuju neke osobine za koje se nije ni znalo da imaju te se medusobno takmice lazima. U cijeloj prici porodica vise ne funkcionise kao grupa, a individualizam sve vise dolazi do izrazaja. Porodice ce se, naravno, posvadati, a medu ozaloscenima se istice Agaton Arsic, koji ce vlastitim spletkama zapanjiti i sam sebe u pokusaju da osigura najveci dio plijen.
Uloge u ovoj predstavi tumace: Aleksandar Seksan, Mirvad Kuric, Sead Pandur, Ermin Sijamija, Alen Muratovic, Aldin Omerovic, Sanela Pepeljak, Mediha Musliovic, Amra Kapidzic, Vedrana Seksan, Alma Terzic, Nisveta Omerbasic.

VII FESTIVAL FOLKLORA
12_SedmiFestivalFolklora
još slika
20. maj 2012.
Nekoliko hiljada posjetilaca s podrucja Gornjevrbaske regije uzivalo je u programu 7. internacinalnog festivala folklora, koji je GFA Bugojno organizirao povodom Dana opcine. Prije zvanicnog pocetka festivala publiku su zabavljali clanovi Limene glazbe Lasva-Nova Bila. Uz ccestitku gradjanima povodom 20. maja, Dana opcine Bugojno, Festival je otvorio nacelnik opcine Hasan Ajkunic. Na festivalu kao gosti osim domacina nastupili su, KUD "DALMACIJA" Dugi Rat pored Splita, KUD "SLAVONIJA"Djurdjanci kod Djakova, KUD "KOLOVIT" iz Gradiske, KUD "LOLA" iz Sarajeva te KUD "FADIL DOGDIBEGOVIC-DIKAN" iz Kaknja. Zvanicni program je zavrsen vatrometom koji je docekan uz pjesme solista pjevaca GFA Bugojno.

FARUK RAMLJAK AUTOR NAJLJEPSE FOTOGRAFIJE BUGOJNA
12_BugBa_izlozba
još slika
19. maj 2012.
U organizaciji Udruzenja Bug.ba, u subotu, 19.05., u holu KSC-a povodom Dana opcine Bugojno upriliceno je svecano otvorenje izlozbe "Najljepsa fotografija Bugojna". Nakon uvodnih rijeci nacelnika opcine Hasana Ajkunica i urucenja nagrada autorima sedam pohvaljenih fotografija, prisutnima se obratio jedan od clanova zirija Zeljko Luledzija, koji se osvrnuo na simbolicnost, znacaj i kvalitetu izabranih fotografija, te dobitnicima urucio nagradu za "Najljepsu fotografiju Bugojna" po izboru strucnog zirija, nagradu po izboru publike koja je glasala putem drustvene mreze Facebook, te nagradu po izboru portala Bug.ba.
Po misljenju zirija, fotografija koja je najvise ispunila kriterije, te se posebno istakla medu 43 prijavljene, bila je fotografija Faruka Ramljaka, studenta Elektrotehnickog fakulteta u Sarajevu, pod nazivom "Bugojno, za budenje nije kasno".
Daleko najvise tzv. lajkova na drustvenoj mrezi Facebook, dobila je fotografija ucenika Gimnazije Bugojno Izeta Jusufbasica. Ovom simbolicnom fotografijom autor je, kako navodi u njenom opisu, na simbolican nacin htio prikazati Bugojno iz svoje perspektive. Prikazujuci ljepotu grada, gdje su s desne i lijeve strane uocljive crkva i dzamija ukazao je na njegovu religijsku raznolikost, a ljubav dvoje mladih ljudi, koji se nalaze u sredistu fotografije, "objedinjuje sve u jednu cjelinu, Bugojno".
Fotografija "Bugojno u proljece" autora Dine Rustempasica, ucenika Srednje gradevinske skole, medu prve tri izabrana je po odluci redakcije portala Bug.ba.
Pohvale i simbolicne nagrade za svoje uratke dobili su i Alen Brcic za fotografiju "Rostovo", Amar Fazlibegovic za "Setaliste", Dzemil Ivkovic za fotografiju "Snjezni Kalin - Ljubav je sila prirode", Elvedin Ikanovic za "Fotografiju etno sela s Rostova na kojoj je prikazana starina", Jure Vukadin za portret "Najvece bogatstvo Bugojna su ljudi koji u njemu zive", Refik Curic za fotografiju "Park Bugojno", te Kemal Balihodzic za fotografiju "Gimnazija u proljece".
Izlozba, koju cini ukupno 50 fotografija, moze se pogledati do 25.05.2012. u holu KSC-a Bugojno.

ZATVARANJE XIV BUGOJANSKOG PROLJECA
12_ZatvaranjeBugProljeca
još slika
18. maj 2012.
Nakon premijernog izvodjenja predstave Igra Istine u Holu KSC-a upriliceno je svecano zatvaranje XIV BUGOJANSKOG PROLJECA. Odmah nakon predstave urucene su zahvalnice svim ucesnicima, poslije cega je nacelnik opcine Bugojno, Hasan Ajkunic, manifestaciju proglasio zatvorenom.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>

REKLAME / SPONZORI

bihT

macolalogo

mgm

saOs

bbgard

Općina Bugojno BUGOJNOSPORT-SPORTSKI SAVEZ Teatar FEDRA Bugojno Moje Bugojno Bugojno.org Stonoteniski klub Bugojno Karate klub Bugojno Centar za Dramski Odgoj BiH Bug.ba