PROGRAM

Obrazac za prijavu na XIX Bugojansko proljece

OBAVIJEST ZA 14 LIKOVNO BIJENALE

OBRAZAC ZA PRIJAVU NA 14 LIKOVNO BIJENALE

PRICA AUTORA SAFETA BERBICA DOBITNIKA NAGRADE "III BUGOJANSKA VAZA" - KACUSA


plakatFerdaSmall
44. TEATARSKI FESTIVAL BiH FEDRA
Bugojno


22 lutke plakat
22. susreti pozorišta/kazališta lutaka BiH


LutkarskoBijenale15
VIII BUGOJANSKO LUTKARSKO BIJENALE


bijenaleSmall
12. Bugojansko likovno bijenale


Video arhiva-Youtube

INFORMATIVNO TURISTICKI PORTAL
DAH VRBASA


SEMATSKI PRIKAZ VELIKE SCENE POZORISNE DVORANE


JEDINSTVENI CJENOVNIK USLUGA

BUGOJNOSPORT SPORTSKE NOVOSTI


IZVJESTAJ O POSLOVANJU JU KSC BUGOJNO U 2013.


IZVJESTAJ O RADU KSC-a ZA 2011

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>


PREMIJERA - NEKA NOVA DJEVOJCICA SA SIBICAMA
12_DjevojcicaSaSibicama
još slika
28. april 2012.
Clanovi djecije scene Teatra FEDRA Bugojno su u Pozorisnij dvorani KSC-a odigrali predstavu "NEKA NOVA DJEVOJCICA SA SIBICAMA" H.C. Andersen.
Predstavu je rezirao i adaptirao Sanel Ugarak.
Igraju: Aida Bevrnja, Amar Catic, Selma Dagoja, Arman Delalic, Hana Efendic, Imran Ferizovic, Ernad Hadziabdic, Hana Hadziabdic, Iman Hadziabdic, Lejla Hadziabdic, Azam Hadziabulic, Amina Hadzic, Azra Heric, Ines Jusufbasic,Merjem Karadza, Nedim Milanovic, Ajna Moric, Ajdin Music, Medina Spahic,Naila Supic, Majda Velic.
Ton: Edin Catic
Svjetlo: Senad Imamovic
Koreografija: Violeta Erceg
Kostimi: Vedrana Marinovic i Ilhana Busatlic
Muzika snimljena u studiju OXY

POCELA PRVA INTERNACIONALNA LIKOVNA KOLONIJA
12_Lik_Kolonija
još slika
28. april 2012.
U petak, 27.aprila, u Bugojnu je pocela Prva internacionalna likovna kolonija na kojoj je Udruzenje likovnih umjetnika Skopaljske doline uspjelo okupiti mlade, ali i starije umjetnike iz BiH i regiona, koji na razlicite nacine, sa razlicitim materijalima ispoljavaju svoju kreativnost. Tako se uz kombinaciju iskustva i mladosti, napravio i spoj konceptualnih umjetnika, kipara, graficara i slikara koji ce zasigurno rezultirati raznovrsnim umjetnickim djelima.
Pristiglim umjetnicima u Turisticko sportsko rekreacioni centar Karalinka u Bugojnu dobrodoslicu su pozeljeli Antonio Dzolan, Hazim Cisic i Vahid Durakovic, clanovi Upravnog odbora Udruzenja likovnih umjetnika Skopaljske doline, te Hasan Ajkunic, nacelnik opcine Bugojno koji je izrazio nadu da Internacionalna likovna kolonija u Bugojnu postane tradicija koja ce uvijek zivjeti i okupljati umjetnike.
Odusevljen prirodnim okruzenjem u kojem se nalazi sa ostalim umjetnicima u Bugojnu, a u kojem ce u narednih nekoliko dana stvarati svoja umjetnicka djela, Jusuf Hadzifejzovic, konceptualni umjetnik iz Srbije koji zivi i radi u Sarajevu, izrazio je zadovoljstvo zbog prisustva ovoj likovnoj koloniji koja bi po njegovom misljenu u buducnosti mogla biti okupljaliste mnogobrojnijih umjetnika iz razlicitih dijelova svijeta.
Finansijsku podrsku ovoj likovnoj koloniji u Bugojnu koju je ULUSD-e organizovalo u partnerstvu sa Kulturno sporstkim centrom Bugojno pruzili su Fondacija za muzicke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Opcina Bugojno.
Sve nastale umjetnine, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, bit ce izlozene u ulici Zlatnih ljiljana u Bugojnu, u cetvrtak, 03. maja, kada se zvanicno i zavrsava Prva internacionalna likovna kolonija u nasem gradu.

PRVA OSNOVNA SKOLA BUGOJNO
12_BP_PrvaOsnovna
još slika
26. april 2012.
Prva osnovna skola Bugojno i ove godine pokazala je da zna zabaviti publiku svojim raznovrsnim i dobro pripremljenim programom. Pozorisna dvorana KSC-a bila je veceras premalena da primi sve posjetioce koji su htjeli da pogledaju ono sto je pripremila Prva osnovna skola na ovogodisnjem festivalu.

OSNOVNA SKOLA GRACANICA
12_BP_OSGracanica
još slika
25. april 2012.
Prva skola koja se predstavila ove godine na festivalu BUGOJANSKO PROLJECE bila je O.S. Gracanica(Bugojno). Skolarci su se ove godine predstavili krasnim kolaznim programom u kojem su nastupili clanovi muzicke, glumacke, ritmicke i folklorne sekcije.

KNJIZEVNO VECE POVODOM SVJETSKOG DANA KNJIGE
12_planjac
23. april 2012.
U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava Gradska biblioteka Bugojno 23. aprila organizovala je knjizevno vece i druzenje Bajruzina Hajre Planjca sa ucenicima bugojanskih osnovnih skola. Ove godine Planjac obiljezava 25 godina stvaralackog i umjetnickog rada, pa je to bila prilika da i ne po prvi puta , predstavimo njegovo knjizevno djelo mladoj bugojanskoj citalackoj publici, koja je i ovom prilikom pokazala da ga voli i cijeni. Druzenje je trajalo preko dva sata a zavrseno je razgovorom i postavljenim pitanjima autoru zapazenih romana za djecu i omladinu. Zabavno-edukativni karakter kazivanja Planjca prosto plijeni djecu i omladinu i kao sto rece jedan knjizevnik "Planjac je carobnjak koji se iskrao iz Aladinove lampe, koji pokretom svog pera prosipa bisere i ispunjava zelje hiljadama malisana zeljnih stiva uz koje se sretno i zdravo raste"
Na kraju druzenja svim ucenicima koji su i sami pokazali umjetnickog dara postavljanjem pitanja ili recitovanjem svojih pjesama Planjac je poklonio po jednu knjigu, obecavsi da ce ih dogodine nagraditi jos vise.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>

REKLAME / SPONZORI

bihT

macolalogo

mgm

saOs

bbgard

Općina Bugojno BUGOJNOSPORT-SPORTSKI SAVEZ Teatar FEDRA Bugojno Moje Bugojno Bugojno.org Stonoteniski klub Bugojno Karate klub Bugojno Centar za Dramski Odgoj BiH Bug.ba