ODLUKE ŽIRIJA
PROGRAM
KATALOG
BILTENI
GALERIJE
IZVJEŠAJ SELEKTORA
DOWNLOAD
OPERATIVNI PLAN
SPONZORI
2007
2006
FORUM
PRIJEDLOG DRAMSKOG TEKSTA
LISTA DRAMSKIH TEKSTOVA

Zovem se Fedra.

U Bugojno, grad u kojem sam se najduže zadržala, stigla sam šezdeset i neke, i nadam se da ću tu zauvijek ostati. Petnaest godina pauze nije mi smetalo da se iz pepela kao Fenix ponovo podignem i evo me već treću godinu sjam i čini mi se da mi nikad nije bilo bolje. Paze me, ugađaju mi, tetoše me, hvale me, a ja se koćoperim sva važna.

Godi mi pažnja.
A kome ne bi!?

Međutim, ima nešto što eto hoću da zaboravim, zaobiđem, a ne smijem i ne mogu. Voljela bih, jako bih voljela da svaki grad u našoj BiH ima svoj teatar, pa da nas amatera ima više nego svih ostalih, pa da selektor gleda cijelu godinu predstave, pa da se lomi, muči koga izabrati, a kada odluči, da to budu najbolje i najkvalitetnije. Pa uz ovih sedam najboljih, bude i sedam dodatnih, onih malo manje najboljih te da i one igraju u mom revijalnom program. Voljela bih da svi mi amateri imamo svoje udruženje, svoj krov.

Baš sam se razmaštala...

Eto, to je ono što me muči i čega se čak pomalo i bojim.
Bojim se jer kažu da su teška vremena za teatarski amaterizam.
A ova teška vremena su bila možda i prije ovakva i neko je i tada govorio da su teška.
A kod nas je izgleda sve navika, pa i uzrečica koja služi kao razlog za sve nedaće "vremena teška". Nisu vremena teška, nego su Oni teški. Svi oni koji misle da ne mogu doseći zvijezde. Svi oni koji biraju puteve utrte, a ne gaze kroz trnje, oni i ne mogu doseći zvijezde. Ne mogu osjetiti moj dah, teatarski užitak, ne mogu doživjeti katarzu oni, čija su srca zatvorena, čiji je um skučen i koji za sve poraze krive "vremena teška". Srećom, nisu svi takvi. Vi, koji ovo čitate, zasigurno niste.

Vama nisu kriva teška vremena i vi ćete u narednih osam noći pokušati uzdići se do zvijezda. Ja ću vam u tome pomoći. Pozvala sam njih, amatere, da vas oplemenjuju, zabave, rastuže ili razvesele.

Oni su iz Tuzle, Obudovca, Travnika, Visokog, Trebinja, Sarajeva, Bugojna.
Doci će iz Hrvatske i Slovenije.
Doci će svi koji vole teatar.
Doci će svi koji vole mene, Fedru.

Nije da mi ne godi ova pažnja.
A kome i ne bi!?

Hvala vam mnogo!

Senada Milanović


36. Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno 2008.
Izvještaj selektora
ODABRANE PREDSTAVE
Selektor: Vojislav Vujanović

GRAD NAZIV TEATRA NAZIV PREDSTAVE AUTOR TEKSTA REDITELJ
Visoko Teatar TOTAL ORKESTAR TITANIK Hristo Bojčev Jesenko Muzaferija
Obudovac Dramski studio Obudovac SLAVA Dragan Tomić Novak Tanasić
Trebinje Kulturna scena male stvari UHO, OKO, OBRAZ, TRTICA ... Po jednočinkama Muze Pavlove (Idiot; Robert; Prvi-Drugi; Iz života jednog princa) Željko Milošević
Bugojno Teatar FEDRA Bugojno RAT NA TREĆEM SPRATU Pavel Kohout Senada Milanović i Amel Ugarak
Travnik Hrvatsko amatersko kazalište Travnik DJELIDBA Skender Kulenović Anto Bilić
Sarajevo Poetski teatar mladih JUVENTA RASKRŠĆA Tarik Mlaćo Jasna Diklić
Tuzla Pozorište mladih Tuzle PETAR PAN J. M. Barrie Adnan Mujkić

NAPOMENA: Najavljeno 20 teatarskih grupa za učešće na FEDRI 2008. Prijavljeno: 15 predstava iz 14 gradova (naknadno Tešanj odustao)
U selekciji: 14 predstava (dvije iz Srebrenika). Od toga "uživo" vidio 5 predstava, a za 9 odgledan sninak na DVD-u.

Obrazloženje:

 1. Od nesamjerljivog je značaja obnova FEDRA-e ne samo za bosanskohercegovački amaterizam, već i za teatar u cjelini, pa i za ukupnu kulturu. Obnovom ove teatarske smotre probudjen je interes za teatarskom umjetnošću u cijeloj Bosni i Hercegovini omogućujući da se, ponovo, krene putem demokratizacije kulture i stvaranja novih centara kao rasadnika stvralačkih vrijednosti kojom se jedino može garantirati siguran put u budućnost koji rijetko koja manifestacija može to činiti sa onim efektom kako to mogu činiti teatarske grupe. One, zapravo, bude opći interes za duhovnim životom, pronalazi entuzijaste koji su spremni upražnjavati svoje slobodno vrijeme za stvaranje duhovnih vrijednosti, nadgradjivati duhovnu atmosferu koju tako strahovito razaraju drugi činioci našeg društvenog života, pogotovo protagonisti političkog bezumlja. Formiranje teatarskih grupa unosi u svaku sredinu i na svim razinama duh ljubavi, bliskosti i razumijevanja i, stoga, treba podržati svakog pojedinca koji je spreman davati sebe za ovu misionarsku ulogu. Svima njima treba stisnuti ruku, čestitati, odati priznanje, i bilo bi najispravnije kada bi se omogućilo svim teatarskim grupama u Bosni i Hercegovini da učestvuju na FEDRA- i, da pokažu što znaju i umiju, da čuju mišljenje stručnih ljudi koji bi, isto tako, trebali da se odazovu na ovu teatarsku manifestaciju. Medjutim, takav način organiziranja FEDRA- e je nemoguće i zbog velikih izdataka koji bi bili nužni za takav način njenog organiziranja.
 2. Bosanskohercegovački teatarski amaterizam je do rata bio dosegao zavidnu razinu i bio jedan od jačih u bivšoj zajedničkoj zemlji. Neki od njih su dostizali same vrhove, kao, recimo, Tetar "Total" iz Visokog, amateri iz Konjica, Mostarski teatar mladih iz Mostara, amateri iz Travnika, amateri iz Bijeljine, Živinica, Husina, da i ne pominje studentske teatarske grupe iz Sarajeva (Slobodan Princip Seljo) i Banja Luke (Ivica Mažar). Oni su, na najbolji način, koristili ono što je amaterizam pružao stvaraocima: punu slobodu u stvaralačkim poduhvatima, ne povinjavajući se ustanovama kojima su bile podložne profesionalne teatarske grupe jer su one morale udovoljavati zahtjevima koji su pred takve ustanove postavljale društveno - političke institucije. Amateri su mogli da eksperimentiraju, tragaju za novim formama teatarskog govora, da iskorištavaju sve svoje potencije s kojima su ulazili u odredjenu teatarsku skupinu.
 3. Današnji amaterizam , tek obnovljen, često na prostorima gdje ga ranije nije ni bilo dok su se brojna žarišta gotovo potpuno ugasila, još uvijek hodi nesigurnim koracima kroz široko umjetničko polje, savladavajući prva slova teatarske abecede, stječu prva iskustva, ali je evidentno da se u tim nesugurnim koracima doslućuje snažna volja, moćno htijenje da se prevladavaju prepreke i da se ide dalje. Svakako, amaterski pokret treba i omasoviti, ali u tom poduhvatu može se računati samo na samu volju koju čovjek nosi u sebi, da nemuštost svoje svakodnevice nadvaladava obogaćujući svoj duh radom u amaterskim družinama. I, kao nigdje, u omasovljenju teatarskih družina, u pojačavanju kvaniteta, pruža istinsku sigurnost da bi se iz njega izrodio i kvalitet.
 4. U prvom trenutku je svoje učešće na ovogodišnjoj FEDRA - i prijavilo dvadesetak družina. Ipak, broj se smanjivao, a onda se desilo i da je jedna grupa, Teatarska grupa iz Tešnja, zbog više sile, odustala u posljednjem trenutku, iako su imali sasvim solidnu predstavu.
 5. Za selekciju mi je, najzad, bilo ponudjeno četrnaest predstava. Od toga broja pet sam predstava odgledao uživo, a devet posredstvom DVD snimka. Bez sumnje, treba koristiti blagodeti koje nam nudi nova tehnologija. Pa ipak, bilo bi znatno svrsishodnije da se selektoru omogući gledanje predstava "uživo" i zbog čistog doživljaja, bez posrednovanja kamere i niza drugih činilaca koji se, silom prilike, dodaju kameri, kao i zbog mogućnosti da se poslije predstave porazgovara sa akterima, ukaže na postignute vrijednosti, ali i na slabosti koje se mogu ukloniti u daljem radu.
 6. Moj izbor se svodi na predstave:

  1. "Orkestar Titanik", Teatar Total, Visoko
  2. "Slava", Dramski studio Obudovac
  3. "Uho, grlo, obraz, trtica...", Kulturna scena male stvari, Trebinje
  4. "Rat na trećem spratu", Teatar FEDRA, Bugojno
  5. "Djelidba", Hrvatsko amatersko kazalište Travnik
  6. "Raskršća", Poetski teatar mladih JUVENTA, Sarajevo
  7. "Petar pan", Pozorište mladih Tuzle, Tuzla

 7. Međju izabranim predstavama za ovogodišnju FEDRA-u ima predstava u kojima se pokušava naći sopstveni ključ za razrješavanja načina oblikovanja kompozicije predstave i uobličavanja pojedinačnih stvaralačkih postupaka, dok druge predstave idu već utrvenim putem, ali ne podražavanjem, recimo, predstavama u profesionalnim teatrima, već korištenjem stečenog iskustva ili koristešnejm svoje izvorne invencije.
 8. Značajno je istaći to da se neke teatarske grupe prihvataju realizacije značajnih djela strane i domaće dramske književnosti (Hristo Bojčev, J. M. Barrie, Pavel Kojout, Muza Pavlova, Dragan Tomić, jedan teatar je na svoj repertoar postavio čuvenu komediju Skendera Kulenovića "Djelidba", ali ima i pokušaja da se na scenu postavi dramsko djelo člana sopstvene grupe (Tarik Malić).
 9. Poseban je slučaj sa Fikretom Mujkićam Čipom koji, uz režiju i glumu u svome Srebreniku, i sam piše dramske tekstove čiju smo promociju prve njegove knjige dramskih tekstova mogli pratiti preko DVD. To nas navodi na to da upravi ovog festivala predložimo da se uspostavi i odredjena nagrada za tekstove (i knjige) članova odredjenih teatarskih grupa, bez obzira da li su njihove predstave uvrštene u repertoar FEDRA-e.

Sarajevo, 1. 6. 2008.Vojislav Vujanović

Vojislav Vujanović


36. Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno 2008.

Program Festivala

subota, 05.07.
- 18,00 - Otvaranje izložbe slika "Tragom bugojanskog likovnog bijenala" - FEDRA PLUS -
- 19,30 - OTVARANJE FESTIVALA -
- 20,00 - Teatar FEDRA Bugojno - RAT NA TREĆEM SPRATU (Pavel Kohout)
- 22,00 - Koncert na Platou KSC-a - Urbansevdah bend - Visoko - FEDRA PLUS -
- 22,30 - Vatromet

nedjelja, 06.07.
- 20,30 - Hrvatsko amatersko kazalište Travnik - DJELIDBA (Skender Kulenović)

ponedjeljak, 07.07.
- 20,30 - Dramski studio Obudovac - SLAVA (Dragan Tomić)

utorak, 08.07.
- 20,30 - Pozorište mladih Tuzle-Tuzla - PETAR PAN (J. M. Barrie)

srijeda, 09.07.
- 20,30 - Kulturna scena Male Stvari-Trebinje - UHO, OKO, OBRAZ, TRTICA...(Po jednočinkama Muze Pavlove)

četvrtak, 10.07
- 20,30 - Poetski teatar mladih - JUVENTA - Sarajevo - RASKRŠĆA (Tarik Mlaćo)

petak, 11.07.
- 17,00 - Promocija časopisa TMAČAART - FEDRA PLUS -
- 20,30 - Teatar TOTAL Visoko - ORKESTAR TITANIK (Hristo Bojčev)

Subota, 12.07.
- 15,00 - Okrugli sto - Perspektive FEDRE
- 18,00 - Dramska grupa Proložac - Hrvatska - POTRA IKIĆ JOKU (Ivan Maršić) - FEDRA PLUS -
- 21,00 - Drzne in lepi - Stična - Slovenija - BOLJE TIČ V ROKI KOT TAT NA STREHI (Matjaž Zupančić) - FEDRA PLUS -
- 22,30 - Dodjela nagrada i priznanja - ZATVARANJE FESTIVALA

Nakon svake odigrane predstave, u zvaničnom programu Festivala, bit će upriličeni razgovori o predstavi u Maloj Sali KSC-a. U razgovorima učestvuju: žiri, učesnici predstave i svi ostali zainteresirani gledaoci i gosti. Voditelj okruglih stolova (razgovora o predstavama) je Vojislav Vujanović.




fedra

Pavel Kohout

RAT NA TREĆEM SPRATU

režija: Senada Milanović i Amel Ugarak

igraju:
Doktor Blaha.........................Suad Velagić
gospoda Blaha.........................Melisa Agić
poštar.........................Jusuf Hozić Caci
doktor.........................Sanel Ugarak
policajac.........................Samir Nuhic
civil.........................Almir Mujagić
general.........................Amel Ugarak
general West.........................Dževad Sefer
Miler.........................Amir Hadžić
vojnik?.........................Diba Muratspahić
vojnik??.........................Senada Haznedarević


scenografija: Senada Milanović i Amel Ugarak
kostimografija: Ilhana Bušatlić i Vedrana Marinović
sufler: Jasminka Sefer-Kišija
ton: Edin Čatić Bato
svjetlo: Senad Imamović Struja

fedra1 fedra2


hakTravnik

Skender Kulenović

DJELIDBA

režija: Anto Bilić

igraju:
Trivun.........................Anto Bilić
Zećiraga........................Miroslav Sučić
Antelja.........................Josip Drikić
Suljo.........................Ivan Grganović
Stevo.........................Ivo Stojanović
Jozica.........................Dejan Markunović
Rabija.........................Anela Križanać
Pomoćna Sila.........................Miroslav Matošević
Tufko.........................Nikica Jurčević
Muhtar.........................Boris Beljan
Fratar.........................Mirko Piliškić
Seljaci.........................Marko Bokulić
Danijela Lovrić
Barbara Fišić
Martina Fišić

glazba: Miroslav Matoševic i Zoran Đurić
dramaturg: Anela Križanac
scenograf: Miroslav Sučić
kostim: Anto Bilić

hakTravnik1 hakTravnik2


obudovac

Dragan Tomic

SLAVA

režija: Novak Tanasic

igraju:
Golub Dren.........................Đorde Ilić
Maja Nikolić........................Gorana Stevanović
Vesna Jurković.........................Marica Vidaković
Nenad Dren.........................Pavle Ristić
Mitar Dren.........................Ilija Ico Stanković
Majka Golubova........................Anđa Ristanić
Golub Dren, mladić.........................Mile Ćirić
Nenad Dren, dijete.........................Teodor Simeunović

scena: Petar Knežević
kostim: Nada Stanković
sufler: Saja Gavrić
svjetlo: Zoran Stanković
ton: Janko Jovanović
muzika: Boris Stevanović
rekvizita: Radovan Iličić
scenski radnici: Nivak Iličić i Milan Malić
organizacija: Đorđe L. Ilić

obudovac1 obudovac2


tuzla

J.M. Barrie

PETAR PAN

dramatizacija i režija: Adnan Mujkić

Igraju:
Dino Tabučić.........................Petar Pan
Sara Matar.........................Zvončica
Ena Ovčina.........................Wendy
Andrea Tešanović.........................Wendy
Damir Mahovkić.........................Otac
Vesna Kurtović.........................Majka
Aleksandar Popović.........................John
Mario Šaran.........................Michael
Admir Muharemagić....................Kapetan Kuka
Gusari:
........................Amar Šehić
.........................Kemal Rizvanović
.........................Amar Glavić
.........................Azir Mustafić
.........................Vedrana Bratanović
.........................Irena Soldat
.........................Emir Ramić
Izgubljena djeca:
...................Tarik HodŽić
.........................Tarik Nišić
.........................Amila Beširović
.........................Alen Šučurović
.........................Maid Murić
.........................Haris Murić
Jasena Atlić ..................Tiger Lilly
Šumske vile - plesači:
........................Ajla Bina
.........................Asmir Rahmanović
.........................Lejla Nukić
.........................Anela Malohodžić
.........................Magdalena Ribić
.........................Nela Nuhić
.........................Mirela Ljeskovica
.........................Ivana Živković
.........................Dina Mustabašić
.........................Azra Murić
.........................Anela Hadžibegić
.........................Dženet Džebo
.........................Irma Padežanin
.........................Edina Topčagić
.........................Nihada Đuzdanović
.........................Admira Karić
Šumske vile - pjevačice:
.........................Vedrana Kovačević
.........................Amra Osmandžiković
.........................Maja Mujezinović
.........................Mirna Sinanović
Šumska vila - Pjevačica/Klarinet:
........................Jasna Ahmetović
Šumska vila - Pjevačica/Flauta:
.........................Sabina Husejnagić

saradnici na organizaciji: Jasmina Jusufović, Rusmir Krdžalić, Edina Mezildžić, Edina Kurtić, Jasmina Jusufović.
saradnik za scenografiju: Lejla Nezirović
saradnici za muziku: Jasna Ahmetović i Sabina Husejnagić
saradnici za plesne koreografije: Admir Muharemagić i Mirna Sinanović
saradnik za kostimografiju: Edina Topčagić
saradnik za audio i video montažu: Denis Krdžalić
saradnik na produkciji: Rusmir Ahmedić

tuzla1 tuzla2


trebinje

po jednočinkama Muze Pavlove

UHO, OKO, OBRAZ, TRTICA...

adaptacija i režija: Željko Milošević

igraju:
.........................Darko Kurtović
.........................Marija Pikić
.........................Dragana Šuković
.........................Miodrag Šešelj
.........................Igor Svrdlin

scenograf: Igor Bošnjak
kostimograf: Tatjana Bešić Nastić
izbor muzike: Igor Svrdlin i Željko Milošević
inspicijent: Aljoša Ilić
majstor scene: Dragan Lambić
šminka: Ivana Sudar
lektor: Igor Svrdlin
ton : Vedrana Vuletić
svjetlo : Biljana Škorić
izvedba kostima: Zora Jakšić

trebinje1 trebinje2


sarajevo

Tarik Mlaćo

RASKRŠĆE

režija: Jasna Diklić

igraju:
.........................Elma Juković
.........................Tarik Mlaćo
.........................Ena Kurtalić
.........................Nermina Kuloglija
.........................Adis Omerović
.........................Ivana Vojinović
.........................Amila Kurtović
.........................Mia Vučković
.........................Dino Sarija
.........................Tanja Ćurić
.........................Mirza Okić
.........................Emina Ćubara
.........................Almir Alić
.........................Ena Biščević
.........................Armin Okić
.........................Alisa Čajić

asistent režije: Aladin Idrizović
muzički saradnik: Željka Andrić
dizajn, svjetlo i ton: Rešad Hadžibajrić
koreograf: Jelena Rusjan

sarajevo1 sarajevo2


visoko

Hristo Bojčev

ORKESTAR TITANIK

režija i scenografija: Jesenko Muzaferija

igraju:
Doko.........................Dževad Hasanbegović
Meto........................Rasim Pavica
Prodan.........................Milenko Manojlović
Ljupka.........................Azra Kadić
Hari.........................Faik Salihbegović
Ono što čekamo........................Dino Hasanbegović

kostimi: kolektivna kreacija
svjetlo: Branislav Mirković
ton: Mersad Buza i Lordan Muzaferija
inspicijent: Vera Muzaferija

visoko1 visoko2


PROGRAM FEDRA PLUS

hrvatska

Ivan Maršic

POTRA IKIĆ JOKU

režija: Marijan Grbavac

igraju:
Joka.........................Ana Lešina
Anđa.........................Tatjana Meter
Šimun.........................Marijan Grbavac
Vice.........................Marinko Tolić
Mate.........................Pere Češljar
Ikić.........................Ivan Maršić
Eva.........................Antonija Grabovac
Vozač.........................Mladen Tolić
Milicioneri.........................Milan Meter, Vinko Šerlija

majstori svijetla i tona: Zoran Baršić i Mario Tolić
scenski radnici: Slavko Bubalo i Živko Mršić

hrvatska1 hrvatska2


slovenija

Matjaž Zupančić

BOLJE TIČ V ROKI KOT TAT NA STREHI

režija i dramatizacija: Tomislav Tomšić

igraju:
Davorin.........................Matej Lampret
Klara.........................Ana Zupančić
Brkic.........................Branko Strmole
Banovic.........................Klemen Janežić
Metka.........................Maja Lampret
Janez.........................Peter Šekoranja
Sandic.........................Mik Lampret
Cook.........................Miha Ribarić

tehnika: Pavel Uršić
scenograf: Klemen Vovk
kostimograf i grafički dizajn: Anja Radović

slovenija1 slovenija2


P R A V I L N I K
Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno.

Član 1.

Naslov Festivala je: Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno. Skraćeni naziv Festivala je: FEDRA. U naslovu Festivala svake godine se mijenja redni broj.

Član 2.

Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno je stalna ustanova i održava se svake godine. Sjedište Festivala je u Bugojnu. Nosilac organizacije i administrator Festivala je Kulturno sportski centar Bugojno.

Član 3.

Festival je sljedbenik tradicionalnog Festivala dramskih amatera BiH FEDRA, koji je zadnji put održan 1991. godine u Bugojnu. Slijedeći Festival po redu je 34.

Član 4.

Zadatak i cilj Festivala je unapređenje neprofesionalne teatarske umjetnosti i pomaganje razvitka dramske književnosti. On to postiže takmičenjima, nagrađivanjima i ostalim oblicima kulturnoumjetničkog rada koji vode tom cilju.

Član 5.

Pravo sudjelovanja na Festivalu imaju sve formalne i neformalne neprofesionalne teatarske grupe iz Bosne i Hercegovine.

Član 6.

Festival je takmičarskog karaktera. Svake godine formira se tročlani žiri od istaknutih teatarskih radnika i teatarskih kritičara.

Član 7.

Svake godine žiri proglašava najbolju predstavu u cjelini. Pored te nagrade žiri može da dodjeli još nagrade: za najbolju režiju, za četiri najbolja glumca (mušku, žensku, mušku epizodnu, žensku epizodnu), za najbolju scenografiju, za najbolju kostimografiju i za najbolji dramski tekst ako je djelo živog domaćeg pisca u praizvedbi. Ako festivalske predstave ne pružaju uslove, žiri ne mora da se drži naznačene kategorizacije.

Član 8.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini je novčana u iznosu od 1.000 KM. "Nagrada za najbolju režiju " IDEA PLUS" je novčana u iznosu od 500,00 KM. Uz novčanu nagradu dodjeljuje se i plaketa. Ostale nagrade nisu novčane, nego su u obliku plaketa i diploma.

Član 9.

Svake godine Festival ima selektora koji od prijavljenih kandidata samostalno izabira sedam predstava za Zvanični program i nekoliko predstava za Program FEDRA plus u dogovoru sa organizatorom Festivala.

Član 10.

U toku Festivala održava se savjetovanje i okrugli stolovi o Festivalu za njegove izmjene i dopune na osnovu prijedloga učesnika.

Član 11.

Za vrijeme Festivala nakon svake odigrane predstave žiri će održati razgovor sa učesnicima u predstavi.

Član 12.

Za vrijeme Festivala svaki dan će se štampati BILTEN Festivala. Svi učesnici Festivala će na završetku Festivala dobiti po jedan komplet BILTENA.

Član 13.

Zapisnik sa savjetovanja i okruglih stolova će se redovno voditi i štampati u Biltenu.

Član 14.

Troškovi Festivala se raspoređuju:

 • troškove puta snosi svaka teatarska grupa za svoj ansambl,
 • roškove boravka na Festivalu snosi organizator,
 • teatarske grupe koje su udaljene više od 100 km od Bugojna imaju obezbjeđenu večeru, spavanje i doručak, teatarske grupe koje su udaljene manje od 100 km od Bugojna imaju obezbjeđen ručak i večeru.
 • troškove nagrada, propagande, žirija i ostale troškove Festivala snosi organizator.

Član 15.

Ovaj pravilnik prihvaćen je od strane Organizacionog odbora na sjednici održanoj 18.01.2008. u Bugojnu i može se mijenjati od strane Organizacionog odbora na vlastite prijedloge ili prijedloge učesnika Festivala.


SELEKTOR:
mr. Vojislav Vujanović

STRUČNI ŽIRI:
doc. dr. Lejla Panjeta
Ljubiša Savanović
Sead Đulić

ŽIRI PUBLIKE:
Senad Alibegović
Berka Begović
Munevera Bešlagić
Meliha Haračić
Amel Jašarević
Željko Luledžija
Suada Trapo
Šahbaz Zekotić

ORGANIZATOR:
JU Kulturno-sportski centar Bugojno

PREDSJEDNIK ORGANIZACIONOG ODBORA:
Vahid Duraković

ORGANIZACIONI ODBOR:
Melisa Agić
Hasan Ajkunić
dr. Ilhan Bušatlić
Edin Čatić Bato
Sead Karahodžić
Sanja Krnjajić
Željko Luledžija
Nedžad Milanović
Senada Milanović
Samir Nuhić
Amel Ugarak
Suad Velagić

PARTNER U ORGANIZACIJI:
Teatar FEDRA Bugojno

REDAKCIJA BILTENA:
Senada Milanović, urednica
Melisa Agić
Nihada Lubovac
Diba Muratspahić
Amel Ugarak
Nedžad Milanović
Suad Velagić
Edin Čatić Bato
Mulhari Agić

UREDNIK INTERNET STRANICE:
Mulhari Agić

DESIGN PLAKATA I NASLOVNICA:
Dina Šehić

KATALOG PRIREDILI:
Amel Ugarak
Vahid Duraković

OPERATIVNO TEHNICKA EKIPA:
dr. Ilhan Bušatlić
Edin Čatić Bato
Senad Imamovic Struja
Jusuf Hozić Caci
Samir Nuhić
Sanel Ugarak


Izdavač: JU KULTURNO-SPORTSKI CENTAR BUGOJNO

Za izdavača: Vahid Duraković, direktor
Naslovna strana kataloga: Dina Šehić
DTP kataloga: Amel Ugarak

Štamparija: GRAFIKA Bugojno
Tiraž: 100 komada

Općina Bugojno BUGOJNOSPORT-SPORTSKI SAVEZ Teatar FEDRA Bugojno Moje Bugojno Bugojno.org Stonoteniski klub Bugojno Karate klub Bugojno Centar za Dramski Odgoj BiH Bug.ba