PROGRAM

Obrazac za prijavu na XIX Bugojansko proljece

OBAVIJEST ZA 14 LIKOVNO BIJENALE

OBRAZAC ZA PRIJAVU NA 14 LIKOVNO BIJENALE

PRICA AUTORA SAFETA BERBICA DOBITNIKA NAGRADE "III BUGOJANSKA VAZA" - KACUSA


plakatFerdaSmall
44. TEATARSKI FESTIVAL BiH FEDRA
Bugojno


22 lutke plakat
22. susreti pozorišta/kazališta lutaka BiH


LutkarskoBijenale15
VIII BUGOJANSKO LUTKARSKO BIJENALE


bijenaleSmall
12. Bugojansko likovno bijenale


Video arhiva-Youtube

INFORMATIVNO TURISTICKI PORTAL
DAH VRBASA


SEMATSKI PRIKAZ VELIKE SCENE POZORISNE DVORANE


JEDINSTVENI CJENOVNIK USLUGA

BUGOJNOSPORT SPORTSKE NOVOSTI


IZVJESTAJ O POSLOVANJU JU KSC BUGOJNO U 2013.


IZVJESTAJ O RADU KSC-a ZA 2011

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>


HUSEIN SLJIVO "IZLOZBA GRAFIKA"
Sljivo_13.gif
23. novembar 2013.
U Likovnoj galeriji KSC Bugojno otvorena je izlozba u povodu Dana drzavnosti umjetnika Huseina Sljive pod nazivom "Izlozba grafika" u organizaciji likovnih umjetnika Skopaljske doline u Kulturno sportskog centra.

"COSA NOSTRA" NASMIJALA BUGOJANSKU PUBLIKU
CosaNostra_13.gif
13. novembar 2013.
Sinoc je u toploj i prepunoj Maloj sali KSC Bugojna odigrana komedija "Cosa Nostra". Uloge u ovoj predstavi tumace Minka Muftic i Elma Ahmetovic. "Cosa Nostra" je duhovita prica o dvije zene koje se susrecu u nesvakidasnjim ambijentu i zakljucuju da su u ljubavnom trokutu s jednim muskarcem.

DJECA PJEVAJU HITOVE 2013
DPH_13.jpg
31. oktobar 2013.
Tradicionalna manifestacija "Djeca pjevaju hitove" sinoc je zavrsena finalnom veceri pobjedom Lejle Mlivo. U Pozorisnoj sali KSC-a, pred oko 500 gledatelja natjecao se 21 malisan, drugo mjesto osvojio je Iman Hadziabdic s kompozicijom Dobro dosao u klub autorice Severine, trece mjesto osvojio je Edi Hadziahmetovic s kompozicijom Jedina od Tose Proeskog. Nagradu publike osvojio je Eldar Secic Generation six s kompozicijom Livin on prayer, Bon Jovi. Najsimpaticniji nastup imala je Emina Duratbegovic s kompozicijom Set Fire To The Rain od Adele. Program je vodio na jako duhovit i interesantan nacin glumac Teatra Fedra Hozic Jusuf Caci. Prateci vokal manifestacije bila Sejla Hujdur koja je takode zajedno s Nedimom Karadzom pjevala dok je ziri odlucivao.

KONCERT POPULARNOG BENDA "DIVANHANA"
divanhana_13.gif
18. oktobar 2013.
U prepunoj Pozorisnoj dvorani KSC-a Bugojno odrzan je bajramski koncert popularnog benda DIVANHANA iz Sarajeva. Publika je uzivala u ugodnom ambijentu u koem su svi prisutni u dvorani zajedno s muzicarima otpjevali vise popularnih sevdalinki. Organizatori manifestaciju bili su: Medzlis IZ, BZK Preporod, KSC i Vokalni ansambl Bugojno. Generalni pokrovitelj je Opcina Bugojno.

ZAVRSENO VII BUGOJANSKO LUTKARSKO BIJENALE
BijenaleBugojno 13.jpg
28 septembar 2013.
VII Bugojansko lutkarsko bijenale zavrseno je dodjelom nagrada najboljima. Prije zvanicne dodjele nagrada, ucesnici radionice Ferida Karajice "TIJELO GLUMCA; TIJELO LUTKE" izveli su prezentaciju iste, a potom smo saznali ko su dobitnici nagrada obnovljenog Bijenala u Bugojnu. Predstave konkuretnog dijela programa bile su:
1. Lutkovno gledalisce Maribor Slovenija "KO JE SLEMIL V VARSAVO" (Isaac Bashevis Singer) Rezija: Jelena Sitar Cvetko.
2. Kazaliste lutaka Zadar Hrvatska "ZVJEZDICA" (Nikita Smitjko) Reditelj: Ljudmila Fedorova.
3. Pozoriste lutaka PINOKIO Srbija "CAREV SLAVUJ" (Igor Bojovic) Rezija: Dragoslav Todorovic.
4. Niksicko lutkarsko pozoriste Scuckin fondacija "Cano Koprivica"Crna Gora "CRVENKAPA" (Igor Bojovic)Rezija: Goran Bulajic.
5. Djecije pozoriste Republike Srpske Bosna i Hercegovina "TUZNI PRINC" (Predrag Bjelosevic) Reditelj: Biserka Kolevska.
6. Studio lutkarstva Sarajevo Bosna i Hercegovina "ODKAMENA PRICA" (Ljubica Ostojic) Rezija: Dubravka Zrncic-Kulenovic.
Strucni ziri je djelovao u sastavu:
Sanja Nikcevic, redovna profesorica i voditeljica Odsjeka za kazalisnu umjetnost Umjetnicke akademije u Osijeku, Aida Pilav, dramaturginja i asistentica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu i Edi Majaron, slovenacki reditelj, lutkar, pedagog i violoncelist.
Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljena je predstavi "Kako je Slemil isao u Varsavu" Isaaca Bashevisa Singera, u reziji Jelene Sitar Cvetko i izvedbi Lutkovnog gledalsca Maribor, a Nagrada autorskom timu predstave otisla je u ruke Studija lutkarstva Sarajevo za predstavu "ODKAMENA PRICA" Ljubice Ostojic u reziji Dubravke Zrncic Kulenovic. Nagradjeni su i Slobodan Perisic (Tuzni princ) i Dusko Mazalica (Sjenka) za partnersku igru i animaciju koja nosi energiju predstave "Tuzni princ" Predraga Bjelosevica, u reziji Biserke Kolevske i izvedbi Djecijeg pozorista Republike Srpske, Banja Luka; Sonja Goronja za umjesnost suigre glumca, lutke i partnera u predstavi "Odkamena prica" Ljubice Ostojic, u reziji Dubravke Zrncic-Kulenovic, i izvedbi Studija lutkarstva Sarajevo te, Igor Cvetko za originalnu muziku koja je integralni dio dramaturske strukture i glumacke izvedbe u predstavi "Kad je Slemil isao u Varsavu" Isaaca Bashevisa Singera, u reziji Jelene Sitar Cvetko i izvedbi Lutkovnog gledalisca Maribor.
Urucene su i slijedece pohvalnice:
1. Dubravki Zrncic-Kulenovic za pokretanje i odrzavanje kolegija "Lutkarstvo" na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu.
2. Filipu i Niksi Eldanu, te Nini Pavlekovicu za duhovito i kreativno istrazivanje zajednicke igre i lutkarskog misljenja ljudskog tijela u ispitnoj predstavi "Pekel na zemlji" Denisa Pericica, pod mentorstvom Ljudmile Fedorove i Tamare Kucinovic Umjetnicke akademije u Osijeku.
3. Feridi Durakovic za humorni poetski tekst MRAK CUDAK koji svojim nadrealistickim elementom prizvia lutkarsko uprizorenje.
Nagrada zirija publike (djeciji ziri) ide predstavi "CRVENKAPA" (Igor Bojovic), Rezija: Goran Bulajic, Niksicko lutkarsko pozoriste Scuckin Fondacija "Cano Koprivica" Crna Gora.
Nacelnik Opcine Bugojno se na kraju obratio prisutnima, zvanicno zatvorio Bijenale rekavsi kako se vec raduje ponovnom susretu na VIII Bugojanskom lutkarskom bijenalu.

<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 >>

REKLAME / SPONZORI

bihT

macolalogo

mgm

saOs

bbgard

Općina Bugojno BUGOJNOSPORT-SPORTSKI SAVEZ Teatar FEDRA Bugojno Moje Bugojno Bugojno.org Stonoteniski klub Bugojno Karate klub Bugojno Centar za Dramski Odgoj BiH Bug.ba